pbp

De psychisch gezonde werknemer

Inzetbaarheid; belang van werkgever èn werknemer

Veel werknemers denken nog steeds volgens de oude zorgmodellen ontstaan in het zeer sociale bewind tijdens de jaren 70 (met dank aan de gasopbrengsten…): je bent ziek en je werkgever of de overheid lost het wel op. Gedeeltelijk is dit waar: de werkgever regelt vervanging, betaalt je salaris door en zorgt zo nodig nog voor andere zaken die de zieke werknemer nodig heeft. En dat is prettig, juist als je dergelijke problemen hebt kun je die steun goed gebruiken.

Eigen verantwoordelijkheid verdween

Er is echter één maar: werknemers kunnen vanwege die goed geregelde zorg wel eens vergeten dat  zij primair zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen gezondheid en de instandhouding daarvan. Zorgeloos te veel drinken en eten, onverantwoorde risico’s nemen met skiën, voetballen of andere sporten, dat kan, want het vangnet van regelingen zou wel klaar staan om de eventuele kwalijke gevolgen van dit gedrag op te vangen.

Ten koste van de eigen lichamelijke of psychische gezondheid

Als je echter je kruisbanden scheurt ben je aardig uit de running als je bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeur bent. Niet alleen kun je die vrachtwagen niet meer besturen maar ook kun je in je persoonlijke leven opeens veel minder kanten op. Als je overspannen raakt kun je je niet meer concentreren op je werk en kunnen alleen nog ongecompliceerde werkzaamheden waar weinig druk op staat nog uitgevoerd worden. En daar heeft echt niet alleen je werkgever last van. Jij zelf voelt je nutteloos, gespannen, moe, gedeprimeerd.

Je raakt geïsoleerd.

Extra vervelend is dat je omgeving vaak niet aan je ziet dat je overspannen bent en weinig aan kan. Je schaamt je voor je overspanning en je disfunctioneren en bent tegelijkertijd boos vanwege het ervaren onbegrip. Je trekt je terug. Het risico dat door vermijding en zelfgekozen isolatie je psychisch welzijn nog verslechtert is zeer reëel. En daar weegt goede vervanging op je werk en salaris doorbetaling niet tegen op. In tegendeel, ze hebben je straks helemaal niet meer nodig en doorbetaling met een tegenprestatie voelt echt fijner aan.

De psychisch gezonde werknemer

Goed voor jezelf zorgen loont. Door niet goed voor jezelf en je gezondheid te zorgen loop je het risico in een neerwaartse spiraal terecht te komen waar je alleen nog maar met veel moeite uit kunt  komen. Eigen verantwoordelijkheid en zorg voor je fysieke en geestelijke gezondheid voorkomt dus een hoop ellende. En dus niet alleen voor de werkgever.

Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid (AMC)

Gepubliceerd in

Laat een reactie achter