pbp

Een gezonde relatie voor een gezonde geest en lichaam

Een gezonde, goede en leuke relatie is niet alleen fijn voor elkaar, voor je gezin en voor je omgeving maar zal ook voor een belangrijk deel bijdragen aan een goede psychische en lichamelijke gezondheid. 

Het feit dat je je gekoesterd en beschermd voelt, geliefd en geaccepteerd, zal een grote bijdrage kunnen leveren bij het genezen van vroegere en recente trauma’s, zowel op psychisch als wel op lichamelijk gebied. 

Dit komt omdat een goede relatie zorgt voor een goede hersenwerking, en een gezonde en optimale hersenwerking is van grote invloed op het goed en snel verwerken van zowel fysieke als psychische trauma’s. 

Bovenstaande kan tegenwoordig steeds beter in kaart worden gebracht door de neurobiologische wetenschap. Zichtbaar kan worden gemaakt dat hersenen door positieve ervaringen met anderen, uiteraard met behulp van juiste voeding en andere gezond gedrag, in staat zijn nieuw weefsel aan te maken. Dit nieuwe weefsel gaat onderlingen verbanden (relaties!) aan en kan zo tegenslagen, fysieke en psychische trauma’s, vervelende herinneringen e.d. sneller en gezonder verwerken.

Mensen die hun best doen om goede relaties te hebben, investeren dus tegelijkertijd in gezonde hersenen en zullen weerbaarder in het leven staan. 

Gepubliceerd in

Laat een reactie achter