pbp

Coaching

Coaching kan helpen

– Coaching helpt als dingen niet zo lopen als je wil. Op het werk of thuis. Voor u of uw medewerker. Je slaagt er niet in de problemen boven water te krijgen, laat staan om ze aan te pakken. Coaching is dan nodig. Voor het maken van een goede analyse en het opstellen van een goed plan om tot de gewenste veranderingen te komen.

Verbeteren van prestatie

Met behulp van de coachingsgesprekken leer je effectief over jezelf en je functioneren na te denken. Dit helpt je bij het maken van de juiste keuzes, geeft weer richting in je leven en zorgt voor betere relaties en prestaties.

Tijd om in te grijpen

Is er sprake van overmatige en langdurige stress en bovendien concentratieproblemen, slaapproblemen en emotionele problemen? Dan wordt het echt tijd om in te grijpen en hulp te zoeken. Begeleiding door een deskundige is nodig om te voorkomen dat je ziek wordt en om het risico op (langdurige) uitval te voorkomen.

Werk èn privé

Goed functioneren zowel op je werk als privé is onlosmakelijk met elkaar verbonden, voor u en uw medewerkers. Als je goed in je vel zit functioneer je nu eenmaal altijd beter en dit heeft een positief effect op je werk èn je gezinsleven. Een goede balans helpt je bij je professionele ontwikkeling, het verbetert je prestaties, het maakt je tot een ontspannen en prettige collega, een fijne partner en ouder voor je kinderen.

Werkwijze

Tijdens het eerste gesprek worden de problemen geïnventariseerd, de oorzaken worden onderzocht en de doelen worden gesteld. Hoe kun je die doelen gaan bereiken? Waar ligt je kracht, wat moet je (anders) doen? Wat moet je leren, oefenen, trainen? Nieuwe inzichten ga je direct in de praktijk toepassen. Learning by doing. Je registreert zo veel mogelijk de effecten van je gedrag en communicatie. Bij vervolggesprekken gaan we de knelpunten inventariseren en verbeterpunten formuleren. Stap voor stap ga je zo je doelen behalen. Zo nodig worden er psychologische testen gebruikt om meer zicht te krijgen op bijvoorbeeld persoonlijkheid, intelligentie, sterke punten en minder sterke punten.

Mental coaching en golf

Een bijzondere vorm van coaching kan op de golfbaan plaatsvinden. Tijdens een 9- of 18 holes ronde verbeter je met behulp van mental coaching niet alleen je golfspel maar zul je ook meer focus en ontspanning op je werk ervaren. Deze vorm van coaching is geschikt voor mensen die graag golfen en die de voordelen van buitenlucht en beweging willen combineren met het werken aan zichzelf èn hun golfspel.Voor meer informatie klik hier.